Uncategorized @mk

04.06.2024 – Белград – Меѓународна регионална конференција – „Јавно-приватно партнерство во приватниот безбедносен сектор – предизвици, проблеми, зајакнување на ефикасноста во имплементацијата; Приватна безбедносна индустрија во ЕУ и Југоисточна Европа“.

Во Белград во организација на Привредна Комора Србија се одржа Меѓународнарегионална конференција – „Јавно-приватно партнерство во приватниот безбедносенсектор – предизвици, проблеми, зајакнување на ефикасноста…

  • јуни 4, 2024
Uncategorized @mk

28.05.2024 – ЈАВНА ДЕБАТА за Политика за родова рамноправност на работното
место во приватното обезбедување.

На ЈАВНАТА ДЕБАТА учество земаа претставниците на приватното обезбедување, стопанството, академската заедница, Министерството за внатрешни работи, Мисијата на ОБСЕ во Скопје, синдикат, Консалтинг за…

  • мај 28, 2024
Uncategorized @mk

25.05.2024 -ПОРТОКАЛОВ ДЕН – Катерине Пиана, Извршна директорка на
Конфедерацијата на европски услуги за приватно обезбедување КОЕС

Во рамки на проектот „Портокалова дланка-обединети во активизам против насилство врз жените и девојчињата„ за овој „ПОРТОКАЛОВ ДЕН“ во мај ја споделуваме изјавата од…

  • мај 25, 2024
Uncategorized @mk

26.04.2024 – Доделување сертификат за грант на настанот „Афирмирање на женскиот потенцијал во бизнисот“

Наша нова активност е проектот “Пеперутка-зајакнување на жените за лидерство именаџмент во приватното обезбедување”.Со голем ентузијазам и одговорност ќе изработиме Политика за родова рамноправост…

  • април 26, 2024
Uncategorized @mk

25.04.2024 – ПОРТОКАЛОВ ДЕН – Габриел Бадеа, претседател на Асоцијација за приватно
обезбедување на Романија.

Денес е ПОРТОКАЛОВ ДЕНВо активизам против насилство врз жените и девојчињата денес ја споделуваме поракатаод Габриел Бадеа, претседател на Асоцијацијата за приватно обезбедување на…

  • април 25, 2024
Uncategorized @mk

27.03.2024 – Завршна конвенција, “Инклузивен омнибус-Амбасадор”  Скопје, Центар за обука на МВР

Проект во програмата Еразмус +:  „Инклузивен омнибус-дигитална работилница за различна работна сила“ стратешко партнерство за образование на возрасни  Оваа конвенција овозможи промоција и претставување…

  • март 27, 2024
Uncategorized @mk

25.03.2024 – ПОРТОКАЛОВ ДЕН – Александар Недиќ , Привредна Комора на Србија

За денешниот „Портокалов ден“ проследете ја изјавата од Александар Недиќ, Генераленсекретар на Здружението за приватно обезбедување при Стопанската комора на Србија.“Насилството врз жените и…

  • март 25, 2024
Uncategorized @mk

20.03.2024 – “Улогата на жените во рано препознавање на криминалот и создавањe
побезбедна заедница” – Хотел Хилтон, Скопје

Генералната секретарка на Комората М-р Сања Керметчиева учествуваше на работилницата “Улогата на жените во рано препознавање на криминалот и создавањe побезбедна заедница”, во организација…

  • март 20, 2024