Uncategorized @mk

31.05.2023 – Белград , Работен состанок

Во рамки на проектот „Инклузивен Омнибус-дигитална училница за различна работна сила“се одржа работен состанок на кој присуствуваа претставници од партнерските организации од Македонија, Србија,…

  • мај 31, 2023
Uncategorized @mk

30.05.2023-Меѓународна регионална конференција “Секторот приватна безбедност-заштита на критична инфраструктура (сертификати), нови технологии, јавни набавки, едукација на вработени”, Белград

Претседателката на Комората имаше обраќање на меѓународната регионална конференција, која беше во организација на Стопанската Комора на Србија и учествуваше на посебен панел за…

  • мај 30, 2023
Uncategorized @mk

10.05.2023- Стручни предавања на тема „Дејноста приватно обезбедување-регулатива, искуства и предизвици”

Стручните предавања на тема „Дејноста приватно обезбедување-регулатива, искуства и предизвици“ одржани од Проф д-р Јасмин Ахиќ, Декан на Факултетот за криминалистика, криминологија и безбедносни…

  • мај 10, 2023
Uncategorized @mk

09.05.2023 – Комората за приватно обезбедување беше домаќин на група студенти од Институтот за безбедност, одбрана и мир при Филозофскиот факултет.

Студентите се на својата завршна, четврта година од прв циклус студии на насоката приватна и корпоративна безбедност и имаа прилика да се запознаат со…

  • мај 9, 2023
Uncategorized @mk

04.05.2023 год. – прва Визионерска работилница за Националната развојна стратегија-заедничка надворешна и безбедносно-одбранбена политика.

Во рамки на оваа визионерска работилница е формирана посебна група за приватно обезбедување, којашто ги претстави состојбите, предизвиците и визијата на приватниот безбедносен сектор…

  • мај 4, 2023
Uncategorized @mk

27.04.2023 – Меѓународна конференција: Приватна заштита 2023, во Загреб

Претседателката на Комората м-р Верица Милеска Стефановска имаше свое обраќање во својство на воведничар на панелот насловен “Доживотно образование и вештини во индустријата приватна…

  • април 27, 2023
Uncategorized @mk

24.04.2023-Националната конвенција за Европската унија во РС Македонија, Клуб на пратеници, Скопје

Секретарот на Комората м-р Сања Керметчиева присуствуваше на единаесеттата сесија на Работна група – 4, Правда, слобода и безбедност (Поглавје 24) која дејствува во…

  • април 24, 2023
Uncategorized @mk

19 и 20.04.2023 -„ЗАЕДНО МОЖЕМЕ ПОВЕЌЕ“ – Специјализирана дводневна обука за јавна и приватна безбедност, за припадници на полицијата и приватното обезбедување (втора група учесници).

Обуката е партнерски организирана од Бирото за јавна безбедност при МВР и Комората за приватно обезбедување.Цели на обуката:Заедничко надградување на знаењата за безбедноста, со…

  • април 19, 2023