25.05.2024 -ПОРТОКАЛОВ ДЕН – Катерине Пиана, Извршна директорка на
Конфедерацијата на европски услуги за приватно обезбедување КОЕС

Во рамки на проектот „Портокалова дланка-обединети во активизам против насилство
врз жените и девојчињата„ за овој „ПОРТОКАЛОВ ДЕН“ во мај ја споделуваме изјавата од
Катерине Пиана, Извршната директорка на Конфедерацијата на европски услуги за
приватно обезбедување КОЕС.

„Одлучно стојам против родовото насилство и посветен сум на зајакнување на жените во
нашиот сектор. Силно поддржувам средина каде безбедноста и еднаквоста ја водат
нашата мисија и каде секој поединец има можност да напредува.”

Leave a Reply