25.03.2024 – ПОРТОКАЛОВ ДЕН – Александар Недиќ , Привредна Комора на Србија

За денешниот „Портокалов ден“ проследете ја изјавата од Александар Недиќ, Генерален
секретар на Здружението за приватно обезбедување при Стопанската комора на Србија.
“Насилството врз жените и девојчињата е злосторство кое државата и заедницата никогаш
не треба да го толерираат.
Жртвите, сведоците и околината мора да препознаат и гласно да реагираат, да пријават и да го
осудат секој облик на насилство.
Приватното обезбедување мора да испрати јасна порака за нулта толеранција за родово базирано
насилство.”

Leave a Reply