25.09.2023 – ПОРТОКАЛОВ ДЕН – Абасадор Килиан Вал, Шеф на Мисијата на ОБСЕ во
Скопје

Амбасадорот Килиан Вал со порака до приватниот безбедносен сектор, а во рамки на
проектот „Портокалова дланка-Обединети во активизам против насилство врз жените и
девојчињата“
„Безбедност значи не само физичка безбедност, туку и ослободеност од страв. За жал,
насилството врз жените и девојчињата останува континуирана закана во реалноста.
Многу е важно сите аспекти на безбедносниот сектор, приватниот и јавниот,
националниот и меѓународниот да работат заедно за да ја подигнат свеста за ова
прашање, бидејки заедно сме посилни и сите треба да се исправиме во напорите да се
запре ова ужасно насилство.“

Leave a Reply