21.05.2021 – Национална платформа за женско претприемништво

Претседателката на Комората ја потпиша декларацијата за поддршка на женското претприемништвo, во рамки на настанот за промоција на Националната платформа за женско претприемништво. Со заедничката декларација за поддршка на женското претприемништво релевантните чинители на државно и локално ниво, од владиниот и невладиниот сектор ќе преземаат активности за унапредување на систојбите и поттикнување на зголемено учество во претприемништвото и сите бизнис и општествени процеси.

Leave a Reply