27.01.2021 – Комората за приватно обезбедување организираше обука за новиот Закон за заштита на личните податоци

Комората за приватно обезбедување организираше  обука за новиот Закон за заштита на личните податоци, обуката беше реализирана според посебна програма за потребите на приватното обезбедување, со посебен осврт на конкретните одредби од Законот и соодветната регулатива кои се однесуваат на работењето на приватното обезбедување, особено во однос на видео надзорот. Обуката беше спроведена со предавачи од Агенцијата за заштита на лични податоци.

Агенда 27.01.2021

Leave a Reply