Uncategorized @mk

27-28.09.2023, Попова Шапка , Работилница за проценка на концептот за заштита на меки
цели од терористички напади-ОБСЕ

Претседателката на Комората м-р Верица Милеска Стефановска и Генералната секретарка м-рСања Керметчиева учествуваат во специјализирана работилница за заштита на меки цели одтероризам.Посебен фокус ќе…

  • септември 27, 2023
Uncategorized @mk

25.09.2023 – ПОРТОКАЛОВ ДЕН – Абасадор Килиан Вал, Шеф на Мисијата на ОБСЕ во
Скопје

Амбасадорот Килиан Вал со порака до приватниот безбедносен сектор, а во рамки напроектот „Портокалова дланка-Обединети во активизам против насилство врз жените идевојчињата“„Безбедност значи не…

  • септември 25, 2023
Uncategorized @mk

04-07.09.2023 – Меѓународна конференција “Времени безбедносни бранувања или
нова светска архитектура на безбедноста”, Дојран

На свеченото отварање на конференцијата свое обраќање имаа Претседателката наКомората м-р Верица Милеска Стефановска, Министерката за одбрана СлавјанкаПетровска, Проф.Др Ратко Дуев, декан на Филозофски…

  • септември 5, 2023
Uncategorized @mk

01 – 02.09.2023 – Специјализирана обука за приватно обезбедување за сопствени потреби
за АЛКАЛОИД АД.

Оваа специјализирана обука се реализира според следната програма: Ден 1 – теоретскиот аспект на примена на овластувања за приватно обезбедување кај правните лица коишто…

  • септември 1, 2023
Uncategorized @mk

25.08.2023 – ПОРТОКАЛОВ ДЕН – Младен Чадиковски, Претседател на Здружението на
новинарите во Македонија

Денес е ПОРТОКАЛОВ ДЕН.Во рамки на проектот „Портокалова дланка-обединети во активизам против насилство врзжените и девојчињата“ на Комората за приватно обезбедување за овој четврт…

  • август 25, 2023
Uncategorized @mk

04 и 05.08.2023 – Дводневна специјализирана обука за сопствено обезбедување за АЛКАЛОИД АД, Скопје

На 04 и 05.08.2023 во просториите на Алкалоид АД, Скопје се организираспецијализирана обука за начинот на користење на овластувањата навработените во службата за приватно…

  • август 4, 2023
Uncategorized @mk

25.07.2023 – Портокалов ден – д-р Весна Попоска,, Деканка на Правен факултет при Меѓународен
универзитет Визион, Гостивар.

Денес е „ПОРТОКАЛОВ ДЕН“ а тоа значи дека во рамки на проектот „Портокалова дланка-обединети во активизам против насилство врз жените и девојчињата“ ја споделуваме…

  • јули 25, 2023
Uncategorized @mk

15.06.2023-Стручна конференција “Приватна заштита-услужна стопанска дејност” Сараево

Претседателката на Комората имаше своја презентација на темата “Улогата на струковите комориво креирање на работен амбиент”. Во рамки на конференцијата беше организиран посебен панел…

  • јуни 16, 2023